Suomalaiset Tulisijat Ry – Muurattujen tulisijojen jaos

Toimii tulisijojen laatutason kehittämiseksi ja asiakaspalvelun parantamiseksi

Yhdistyksessä on jäseninä tulisija-, materiaali-, komponenttivalmistajia ja alan asiantuntijoita, tutkijoita ja suunnittelijoita. Yleistehtävänä yhdistyksellä on hoitaa tulisijoihin liittyvää tiedotustoimintaa ja –neuvontaa, seurata normistojen ja säädösten kehittymistä ja informoida niistä jäseniään ja kuluttajia.
Yhdistyksen toimialaan liittyy myös tutkimus- ja kehitystoiminta sekä yhteydenpito valmistajien ja viranomaisten välillä.
Käytännön toiminta tapahtuu jaoksissa, joihin kuuluvat samaan tulisijarakennetyyppiin ja materiaaliryhmään kuuluvat yrittäjät ja asiantuntijat.

Yhdistyksen puheenjohtaja, arkkitehti - tulisijatutkija Heikki Hyytiäinen

Muurattujen tulisijojen jaos

Muurattujen tulisijojen jaoksen puitteissa toimii perinteistä paikalla rakennettua tulisijatyyppiä suunnittelevia ja toteuttavia muurareita ja yrityksiä sekä niihin materiaalia tuottavaa tiili- ja tulisijakomponenttiteollisuutta.

Jaoksessa kehitetään ensisijaisesti tulisijapalveluverkostoa ja sen informointia asiakaskunnalle.
Jaoksen piiriin kuuluu myös PT -uunimestarilisenssien myöntäminen, joissa pätevyysvaatimuksiin kuuluu paikalla rakennettavan teknisen ja esteettisen suunnittelun hallinta ja rakentamisen hallinta.


---------------------------------------------------------------------------------

AJANKOHTAISTA

Suomalaiset Tulisijat ry:n vuosikokous Karjalohjalla ke 26.4. 2017 klo 16.30

Aika:  ke 26.4.2017 klo 16.30

Paikka:  Unkan baari, Keskustie 57, 09120 Karjalohja

Vuosikokouskutsu ja esityslista tulee jäsenille sähköpostissa/postissa.

 

MUURAUSLEIRI KARJALOHJALLA ISO-ORVOKKINIITYN OLKIPAALITALOSSA 25.-28.4. 2017


Suomalaiset Tulisijat ry järjestää muurausleirin Iso-Orvokkiniityn olkipaalitalossa Karjalohjalla.  Suomalaiset Tulisijat ry:n puheenjohtaja, arkkitehti, tulisijatutkija ja -suunnittelija Heikki Hyytiäinen kertoo: ”Leirin teemana on ”Hyvä puulämmitys ja ekologinen rakentaminen”.

 

Suomalaiset Tulisijat ry:n Karjalohjan muurausleiri pidetään ti 25. – pe 28.04.2017 Erkki Pöytäniemen ja Marja Nuoran omakotityömaalla, Varkalahdentie 33, 09120 Karjalohja, http://iso-orvokkiniitty.fi/. Leiriin osallistuu kokeneita uunimestareita Suomesta, nuoria muurareita ja ekorakentamisesta innostuneita eri puolilta Suomea. Heitä kaikkia kiinnostaa muuratut tulisijat ja puulämmitys.

 

Leirillä muurataan suomalaisen kehitystyön perusteella suunnitellut kolme vähäpäästöistä tulisijaa:

  • käyttövettä lämmittävä takkauuni (Tulisydän-takkasydän, Kuula-lämmönvaihdin), n. 3000 kg
  • kotileipomouuni (uunin sisämitat 500 x 800, Tulisydän-tulipesä), n. 5500 kg
  • uudentyyppinen puuliesi, n. 1000 kg
     
Kaikkien tulisijojen palotapahtuma on mahdollisimman hallittu ja siksi ne ovat vähäpäästöisiä. Muuraustyössä käytetään aitoa savilaastia ja savitulilaastia. Tiilihormit, jotka ovat osa talon lämmitystä, on muurannut paikallinen muurari Pertti Levänen ennen leirin alkua.

 

Leiri on ammatti-, koulutus- ja yleisötapahtuma, jossa esitellään puulämmitysalan kehityksen tuloksia ja siirretään tietotaitoa uunimestareilta nuoremmille. Muuraustyö alkaa tiistaina ja työtä tehdään päivittäin klo 9-16/17.

Muurausleirin ohjelma ja osallistujat.

Jussi Salonen

Kuuluisa uunimestari Jussi Salonen, Uuniduuni Ky, Laitila osallistuu Karjalohjan muurausleiriin (Kuva Leena Kemppainen, Digital Robot).

Hannu Kärki

Hannu Kärki, Muurauskärki Hannu Kärki Ky Kaarina, jakaa tälläkin leirillä tietotaitoa (Kuva Leena Kemppainen, Digital Robot).

 

Lehdistöpäivä to 27.4. klo 12 - 14

Media on tervetullutta leirille oman aikataulunsa mukaisesti, mutta torstaina 27.4. klo 12-14 on jo runsaasti kuvattavaa ja seuraavat tietoiskut:

klo 12.30 Heikki Hyytiäinen ”Päästöt ja paikallatehdyt tulisijat”

klo 13.00 The Natural Building Company Oy, Kati Juola-Alanen ”Olkipaali- ja luonnonmukainen rakentaminen”

klo 13.30 Erkki Pöytäniemi ja Marja Nuora ”Iso-Orvokkiniityn energiaratkaisut”

Kutsu

Muurausleirin leivinuunin mitoitusta tarkastelevat Heikki Hyytiäinen, rakennuttaja Erkki Pöytäniemi ja muurari Iiro Sahramaa

 

Avoimet ovet Karjalohjan Iso-Orvokkiniityn muurausleirillä pe 28.4. klo 12 – 17

Kaikki ekorakentamisesta ja puulämmityksestä kiinnostuneet ovat tervetulleita tutustumaan muuraus- ja pinnoitustyöhön ja seuraamaan tietoiskuja. Ohjelma:

klo 12 – 17 muurarit antavat tulisijaneuvontaa ja esittelevät työtään

klo 14 Heikki Hyytiäinen ”Päästöt ja paikallatehdyt tulisijat”

klo 15 NBC, Paul Lynch ”Olkipaali- ja luonnonmukainen rakentaminen”

klo 16 Iso-Orvokkiniitty, Erkki Pöytäniemi ja Marja Nuora ”Olkipaalirakentaminen ja Iso-Orvokkiniityn tulevat kurssit”

 

Suomalaiset Tulisijat ry:n jäsenet ovat tulisijamuurareita, tulisija-, materiaali-, komponenttivalmistajia ja alan asiantuntijoita. Sen yhteistyökumppaneita Karjalohjan leirillä ovat Wienerberger Oy, Tiileri, Nuohousalan Keskusliitto, Pisla Oy ja The Natural Building Company Oy. Yhdistys koordinoi ja rahoittaa tutkimusta, hoitaa tulisijoihin liittyvää tiedotustoimintaa ja -neuvontaa, seuraa normistojen ja säädösten kehittymistä ja informoi niistä jäseniään ja kuluttajia.


Lisätietoja: Suomalaiset Tulisijat ry., tiedottaja Marja Salmenmäki, salmenmaki@hotmail.com, puh. 040 9005157